poniedziałek, 5 grudnia 2016

Syrop z kiwi i cebuli na gól gardła.





Składniki :
4 dojrzałe kiwi
4 średnie cebule
1 średni por
cukier trzcinowy
1-2 łyżki miodu naturalnego  

Sposób wykonania : 
 Cebulę obierz z łupin, pokrój w kostkę. Pora oczyść posiekaj na cienkie plasterki. Kiwi obierz, pokrój na plasterki. Posiekaną cebulę , pora i kiwi wrzuć do słoja, zasyp cukrem, wymieszaj. Słój zamknij i odstaw na noc w ciepłe miejsce. Rano przecedź syrop przez gazę , dodaj miód, wymieszaj. Gotowy syrop przelej do słoiczka, przechowuj w lodówce nie dłużej
niż kilka dni.


                               Zastosowanie : 

 Syrop ten łagodzi silne infekcje gardła i strun głowowych. Pij 3 razy dziennie po łyżce. Syrop ten możesz podawać dzieciom.




                             Życzę dużo zdrowia !


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz