środa, 12 października 2016

Syrop z cebuli na kaszel mokry.








Składniki :
2 duże cebule
cukier  ( kilka łyżek )
 

Sposób wykonania :
 Cebule obierz z łupin, pokrój na cienkie plasterki, wsyp do czystego słoika. Zasyp cukrem, wymieszaj. Słoik zakręć, odstaw w ciepłe miejsce na 24 godziny. Co parę godzin możesz wstrząsnąć słojem, aby składniki się wymieszały a cukier szybciej się rozpuścił. Powstały syrop zlej do czystego słoiczka lub butelki, zakręć. Przechowuj w lodówce.

                                              Zastosowanie :
 Pij przy mokrym kaszlu 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej.

 Rada : Syrop ten nie przechowujemy zbyt długo , robimy go tuż przed zażywaniem. 



                             
                        Życzę dużo zdrowia !


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz