sobota, 8 października 2016

Surówka z pora i czerwonej papryki.







Składniki :            dla 4-5 osób
2 średnie pory
1 mała papryka czerwona
3-4 łyżki śmietany 18 %
2-3 gałązki zielonego koperku
2-3 gałązki zielonej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania :
 Pory dokładnie umyj, odetnij zbędne liście, pokrój na drobną kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek opłucz pod bieżącą wodą , posiekaj. Posiekane pory, paprykę, pietruszkę i koperek wymieszaj razem. Dodaj śmietanę , dopraw do smaku zmielonym świeżo czarnym pieprzem i solą. Wymieszaj wszystkie składniki dokładnie razem. Podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem.

 Tutaj dowiesz się więcej o zdrowotnych właściwościach pora , warto przeczytać, nawet nie wiesz jak cenne jest to warzywo ! 


                         Smacznego !


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz