środa, 28 września 2016

Natka pietruszki na przeziębienie i nie tylko.







Składniki :
1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki
1 filiżanka gorącego rosołu

Sposób wykonania :
 Natkę pietruszki umyj, posiekaj drobno, wsyp do filiżanki wypełnionej gorącym rosołem. Wypij gorący rosół ( jak tylko odrobinę przestygnie, aby nie poparzyć sobie ust ). Najlepszy jest domowy rosół np. z kurczaka. Pij dwa razy dziennie. Jeśli ktoś nie lubi rosołu to może posiekaną natkę pietruszki dodać do innych potraw np. posypać nią kanapki lub zupę. Natka pietruszki wzmacnia nasz organizm ponieważ zawiera dużo witaminy C ( więcej niż cytrusy ! ), oraz żelaza. Doskonale więc nadaje się do walki z przeziębieniem,  ale nie tylko bo zawarte w niej związki doskonale wpływają na nasz wzrok i cerę. Tak więc polecam pić taki rosołek częściej, nie tylko wtedy gdy jesteśmy przeziębieni.
    

                             

                   Życzę dużo zdrowia !


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz