poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Pyszny likier kokosowy.



Składniki :
30 dkg wiórków kokosowych lub 400 ml mleka kokosowego z puszki
2 szklanki spirytusu
2 puszki niesłodzonego mleka skondensowanego
2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
Sposób wykonania :
Wiórki lub mleko kokosowe zalać spirytusem, wymieszać i odstawić na 3 dni. Następnie przecedzić płyn przez filtr do kawy. Zmiksować obydwa mleka skondensowane i powoli, łyżką , dodawać do nich kokosowy spirytus, cały czas mieszając. Dokładnie wymieszać, przelać do czystych butelek, zakorkować i odstawić na 3 dni. Po tym okresie likier jest gotowy do picia. 
Likierem tym można aromatyzować kremy do ciast, tortów oraz dekorować lody.

Tutaj znajdziesz więcej sprawdzonych przepisów na  domowe trunki : domowy alkohol
  


                             Na zdrowie !



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz