czwartek, 24 lipca 2014

Mizeria ze świeżych ogórków do obiadu.





Składniki :
70 dkg świeżych ogórków
2 łyżki śmietany
2 gałązki zielonej natki pietruszki
sól
pieprz czarny mielony
Sposób wykonania :
 Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie plasterki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 15-minut, aby ogórki puściły sok. Następnie odcedzamy sok, dodajemy śmietanę , pokrojoną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Możemy też pokroić do naszej sałatki dojrzałego pomidora.
 Podajemy do obiadu z mięsem i ziemniakami lub na podwieczorek z kromką chleba.


                         
                             Życzę smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz