czwartek, 24 lipca 2014

Mizeria ze świeżych ogórków do obiadu.


Ogórki powinny być średniej wielkości.

Składniki :
70 dkg świeżych ogórków
2 łyżki śmietany
2 gałązki zielonej natki pietruszki
sól
pieprz czarny mielony
Sposób wykonania :
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie plasterki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 15-minut, aby ogórki puściły sok. Następnie odcedzamy sok,dodajemy śmietanę, pokrojoną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Możemy też pokroić do naszej sałatki dojrzałego pomidora.
Podajemy do obiadu z mięsem i ziemniakami lub na podwieczorek z kromką chleba.


                         Życzę smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz