piątek, 16 maja 2014

Sałatka z pieczarek.







Składniki :
0,5 kg małych pieczarek
1 nieduży por
4 jajka
1 mała puszka zielonego groszku
2 łyżki majonezu
1 łyżka naturalnego jogurtu
sól
pieprz
tymianek
zielona natka pietruszki
Sposób wykonania :
 Pieczarki umyj, wrzuć na osoloną gorącą wodę i gotuj przez 4 minuty. Następnie wyjmij je, odcedź na sitku i pokrój na ćwiartki. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie paseczki. Groszek odcedź z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, jogurtem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku pieprzem, solą oraz tymiankiem.
 Podawaj do obiadu z ziemniakami lub z chlebem razowym.

                                                 

                                                       Smacznego ! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz