czwartek, 6 marca 2014

Galaretkowe trio w połówce arbuza.






Galaretkowe trio w połówce arbuza.

Składniki :
pół średniego arbuza
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka cytrynowa
woda
Sposób wykonania :
Połowę arbuza wydrąż. Usuń pestki a miąższ zmiksuj. 
Papierowym ręcznikiem delikatnie osusz wnętrze arbuza. Galaretki zrób osobno każdą w innym naczyniu. Do truskawkowej i wiśniowej dodaj o połowę mniej wody niż jest na opakowaniu. Galaretkę cytrynową przygotuj normalnie według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia, Gdy się trochę zetną do obu czerwonych galaretek dodaj po połowie miąższu z arbuza. Wlej stygnącą galaretkę wiśniową do miseczki powstałej ze skórki arbuza. Wstaw na 10 minut do zamrażalnika aby całkiem zastygła. Następnie wlej cytrynową i mróź kolejne 10 minut w zamrażalniku. Na końcu wlej galaretkę truskawkową i odstaw do całkowitego zastygnięcia. Wyjmij arbuza z lodówki i ostrym nożem pokrój w plastry. Jest to doskonały deser na upalne dni.

                                                          Smacznego !   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz