piątek, 13 grudnia 2013

Warzywa smażone na patelni.



Warzywa smażone na kolację lub do obiadu.

Składniki :
1 opakowanie ( 450 g ) mrożonki ''warzywa na patelnię,,
4-5 łyżek oleju
sól
pieprz czarny mielony
majeranek
bazylia
Sposób wykonania :
 Olej wlewamy na patelnię i podgrzewamy. Na rozgrzany olej wsypujemy mrożone warzywa i smażymy 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną dodajemy sól, pieprz i przeprawy do smaku. Podajemy gorące np. jako surówka do obiadu lub na kolację. Możemy oczywiście zrobić samemu dowolną mieszankę warzywną ze swoich warzyw. Kroimy wtedy warzywa na duże kawałki i wsypujemy na patelnię. Jest to potrawa zdrowa i bardzo szybko ją się przyrządza, a smakuje wyśmienicie.


                                                                                                       


                         Smacznego !  


  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz