sobota, 9 listopada 2013

Kalafior zasmażany z bułką tartą.



  Kalafior zasmażany z bułką tartą.

Składniki :
1 średni kalafior
6 dkg bułki tartej
4-5 łyżek oleju
pieprz czarny mielony
sól
Sposób wykonania :
 Kalafior myjemy pod bieżącą wodą , kruszymy na małe różyczki. Wsypujemy do garnka, gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie. Nie gotujmy zbyt długo, aby się nam nie rozgotował ! Gdy już nam się ugotuje, odcedzamy wodę , dodajemy olej, pieprz, sól oraz bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem i smażymy kilka minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorący. Możemy go jeść np. z chlebem lub możemy go podawać jako surówkę do obiadu. Bardzo szybko się go przygotowuje a wyśmienicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Gorąco polecam.

                                                                                                                                     

                             Życzę Smacznego !!


     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz